Tøm dit supermarked – det er lovligt at stjæle

Hvis du mener at loven er lige for alle, så overvej det her.

Har du opdaget at der ind i mellem er fejl på din bon i supermarkedet? Det har du nok, eller også har du høre om det. Forbrugerstyrelsen har også lagt mærke til det.
Det man specielt skal lægge mærke til, er at fejlen næsten altid, og altid gennemsnitligt, falder ud til butikkens fordel. År efter år.

Der findes kun det statistiske data butikkerne selv har lavet. Men hvordan oplever du selv fejlene på kassebonerne?

52% af kunderne i en undersøgelse af 1000 forbrugere siger, at de den sidste måned har oplevet fejl på bonerne. Til det svarer Dansk Supermarked, at der er i hvert fald ingen problemer er hos Dansk Supermarked, når Dansk Supermarked undersøger Dansk Supermarked.

Vi kan ikke genkende de her høje tal. Hvert kvartal undersøger vi selv op til 15.000 kunders boner, og vores resultat er, at der kun er fejl på to til fire procent af dem

Hos COOP er sagen en anden. Her har man valgt ikke at fabrikere en undersøgelse, men har i stedet blot en tyrkertro på at alle kunder tjekker bonnen og henvender sig til kassen for et par kroner. Eller også husker folk bare dårligt.

Jeg tror, erindringen spiller folk et puds. Der er ingen tvvivl om, at der sker fejl med bonerne, men slet ikke i det omfang. Vi registrerer de klager, vi får fra vores kunder, og det er slet ikke så mange klager.

 

Hvis du deler min, kunderne fra undersøgelsen, og forbrugerrådets opfattelse, uden at gøre noget, så accepterer du tyveri ved højlys dag. Er der ikke en grænse der er overskredet nu?

Artikel fra Politiken om emnet
En artikel mere fra politiken om emnet

Artikel fra børsen om emnet

Artikel fra TV2 om emnet