Om

Først og fremmest manglede jeg et sted at uddybe mine synspunkter. De 140 tegn på twitter er nærmest en hån mod debatten, og mange af de yderligtgående meningsdannere tillader kun tro følgere at ytre sig.

Fokus er rettet mod propaganda og diskurser, usandheder og manipulation, og så generelt hykleri – fordi det til tider er tragikomisk, og der skal være lidt at grine af.

Jeg har valgt en begrænset anonymitet af hensyn til min og familiens hverdag. Hvis du ønsker kontakt direkte til mig, altså oplysninger om navn eller vil mødes i den virkelige verden, kan du skrive til dissidenten@dissidenten.dk, så vender jeg tilbage. Jeg står gerne for skud på mine udtalelser og meninger.

Kildekritik

Verden skal anskues objektivt, statistisk og logisk positivistisk. Holdninger skal minimeres, hvis overhovedet eksistere i den politiske beslutningsprocess. Det er i hvert fald min… holdning. Jeg modtager derfor meget gerne kritik. Du kan enten sende det gennem kontakt-linket, eller i kommentarsporene på siden.

Jeg er helt grundlæggende ligeglad med, hvilken politik der føres. For min skyld kunne vi genindføre stokkeprygl på rådhuspladserne, hekseafbrændinger (i andet end bogstavelig forstand), eller tvinge folk i regulære tvangslejre. Vi kunne tvangsforflytte arbejdsløse til fattig-boliger, eller afvikle demokratiet som vi kender det og indføre vælgersegregering. Så længe vi er klar over, hvad der sker, og vi er enige om at det skal ske. Så længe folket træffer et kvalificeret valg, er der ingen forkert politik.

Vi ville ikke have ret mange problemer, hvis befolkningen var lidt mere kritiske overfor den information de bliver udsat for. Verden er kompleks, og almindelige mennesker gider ikke sætte sig ind i de grundlæggende systemer og hvordan de virker. Og det er ikke bare rimeligt, at de ikke gider det, det er hele hensigten med et repræsentativt demokrati – vi skal kunne stole på repræsentanterne. Og det gør os til lette ofre for usandheder – løgne – når vores beslutninger ikke træffes på et oplyst grundlag.

Og så er der er ingen der ytrer sig uden at have en dagsorden. Når vi kommunikerer, ønsker vi at opnå noget. Det kan være journalisten der skriver en artikel fordi han er betalt for det, eller journalisten der skriver en artikel fordi han har lyst til det. Et barn der beder om mad fordi det er sultent, eller et barn der opdager at en anden er sulten. Min kæphest er f.eks. mennesker der udnytter uvidenhed. Den helt rimelige, fornuftige uvidenhed om ADAM og DREAM-modeller, politiske forhandlinger og alt muligt andet. Fake-news, spin, og sprogligt misbrug ødelægger demokratiet.

Min holdning

Vi bliver født ind i en verden, der allerede er ejet af de der kom før os. Jorden, produktionsmidlerne og kapitalen er uddelt, og primært ejet af mindre end en promille af os.

Den sociale arv forstærkes disse år. Jeg har den holdning, at det er et civiliseret, vores, samfund uværdigt lade mennesker vokse op i fattigdom. Litterært, kulturelt, fagligt, social, økonomisk. I denne tid er den holdning bare en meget, meget lille del af den vækst-politik et næsten enigt folketing. Og så er vi endda heldigt stillet i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *